Subnavigatie

Blijven leren en ontwikkelen

Betrokken werknemers houden de ontwikkelingen in hun vak goed bij, doen nieuwe kennis op en volgen extra opleidingen. Betrokken werkgevers bieden daar ruimte voor, omdat het loont om te investeren in duurzame inzetbaarheid. Continu blijven leren vergroot de duurzame inzetbaarheid van medewerkers en helpt bedrijven gelijke pas te houden met de ontwikkelingen op de arbeidsmarkt.

HSN_12_173816.jpg

Uit onderzoek blijkt dat medewerkers die aangeven kennis of vaardigheden te missen die voor de uitvoering van hun werk belangrijk zijn, vaker ziek zijn, vaker burn-outklachten hebben en minder tevreden zijn met hun werk (Nationale Enquête Arbeidsomstandigheden, 2017). Om duurzaam  te blijven, is het als organisatie belangrijk om te blijven ontwikkelen en om werknemers te ondersteunen bij werkend leren. Er zijn verschillende hulpmiddelen die helpen om een juiste aanpak op het gebied van werken en leren binnen een bedrijf te bepalen.


Voorbeeld uit de praktijk

© 2023, Glazen Radiohuis. In bovenstaande video vertelt zanger en presentator Frans Bauer over zijn persoonlijke ervaring met laaggeletterdheid. Zijn ouders waren beide laaggeletterd, wat impact had op hun leven, maar ook op het leven van hun naasten.

Laaggeletterdheid is één van de thema's binnen 'Vakkennis en Vaardigheden'. Het gaat dan over mensen die moeite hebben met lezen, schrijven en rekenen. In Nederland zijn dat 2,5 miljoen mensen (!). De meesten van hen hebben een baan. Als je moeite hebt met de basisvaardigheden zoals taal en rekenen, is het vaak lastig om informatie goed te begrijpen. Dat heeft allerlei gevolgen voor het dagelijks leven, maar is ook zeker iets om rekening mee houden op de werkvloer!

Zelf aan de slag met laaggeletterdheid?
Neem dan contact op met één van onze specialisten, of bekijk de activiteiten in onze agenda.